úterý 13. října 2015

MČR Ostrava a Moravské Kejkle

V sobotu razím s Peťulkou na MČR do Ostravy. Dobrej prostor vedle obchoďáku, ale ta zima v hale je děsivá. V kvalifikaci lezu jako první, moc se nezahřeju a to se ukazuje jako velká chyba, sice se mi podaří vylézt všechny bouldery na sedm pokusů a říkám si, že na finále by to mělo stačit, ale málem nestačilo, postupuji, z posledního místa a v hlavě si promítám jaký jsem měl obrovské štěstí. Kvalifikace byla lehká a všechny bouldery dalo 19 lidí, což by se stát nemělo. Finále je nastřelené už velmi správně, klasicky pro mě kolmáč, kterej je peklo, dvojka silovka, trojka se mi zdá nejtěžší, těžký přidat druhou ruku na oblinu a čtverka krásně technická přes golfy.



                   Finále č. 2



                    Finále č. 3



                    Finále č. 4



                   stupně vítězů

Daři se mi "umlátit" 3 bouldery na 8 pokusů a čekám, jak se bude dařit klukům, nakonec je z toho pro mě krásný třetí místo, brácha s trochou smůly skončí na druhém místě, naopak Chválič využvá všechen svůj potenciál, od druhého boulderu nechybuje a to rozhoduje, má stejný zápis jako brácha, ale mnohem míň pokusů na zóny. V celkovém českém poháru skončím na druhém místě, ale nutno říct, že Chválič měl brutální konec sezóny a nebýt dvou závodech na kterých nebyl, tak bych druhý nebyl. Chtěl bych poděkovat Romanovi a Jirkovi za celý seriál českého poháru, odvedly velký kus skvělé práce! Druhý den jedu na bouldery nedaleko Držkové, kde budou Moravské Kejkle. Potkávám Čajdu s jeho partičkou. Podaří se mi vylézt pěkný bouldery od 7A do 8A+. Nejtěžší je novinka na hraně Berserker, nastupuje se ze sedu vlevo ve stěnce, následují tři mocně silový kroky a pak už lehčím terénem nahoru. Boulder ždímám asi hodinu, nejtěžší nakonec je přiskočit se špatnýma nohama levou rukou "šidítko". Vzniká boulder Všemocný s klasou asi 8A+, ještě mě hodně zaujme velmi těžký boulder po lištách v levé stěnce s klasou okolo 8B, ale bohužel trochu mi usolí lišta. V Besekeru ze sedu se ani neodlepím, velmi těžký stisk s klasou okolo 8B-8B+, balím to a jedu dom.



On Saturday I am off to the Czech Championship in Ostrava with Peťa. It's held in nice premises next to a shopping centre but the cold in the hall is terrifying. I am the first one to climb in the qualification, I don't warm up much, which seems to be a huge mistake. I manage to climb all boulders at seven attempts and think it should be enough for the final, but it almost wasn't, I make it through from the last place and realize how lucky I have been. The qualification was easy and 19 people climbed all boulders, which should not be happening. But the difficulty of the final is all right. As usual, a perpendicular boulder is hell for me, No. 2 a power boulder, No. 3 is probably the hardest one, and No. 4 is a nice technical one over golfs. 

I beat 3 boulders at 8 attempts and wait how the others will be doing. In the end it's a nice third place, my brother is second with a bit of bad luck, Chválič first. 

In the overall ranking of the Czech Cup in am second but I have to say that Chválič had a cool end of season and if it wasn't for two contests he missed I wouldn't have been second. I would like to thank Roman and Jirka for the entire Czech cup series, they have done a great deal of excellent work!

On the following day I go to boulders near Držková, where Moravské Kejkle will take place. I manage to climb some nice boulders between 7A and 8A+. The hardest one is a new boulder on the edge Berserker. I squeeze it for about an hour. The name is Všemocný and class about 8A+. I am also captivated by one very hard boulder on crimps with class around 8B but don't make it. I don't even lift myself in Beseker in the sit down start, it's a hard grip with class around 8B-8B+, so I call it a day and go home.

2 komentáře:

  1. "V celkovém českém poháru skončím jako minulý rok na druhém místě..."

    nebylo to loni v ČP celkově třetí místo?
    http://stepanstranik.blogspot.cz/2014/11/cp-brno-vystaviste.html

    Petr

    OdpovědětVymazat
  2. Pravda, pravda, to se omlouvám, nějak mi to uniklo.

    OdpovědětVymazat